Slumpa frågor och svarsalternativ

När du skapar ett prov/tenta så har du möjligheten att slumpa ordningen på hur frågor eller svarsalternativ visas.

För att aktivera de här funktionerna behöver du skapa ett prov/tenta eller redigera ett befintligt prov/tenta.
Bocka sedan i rutorna "Slumpa ordningen på frågor" och / eller "Slumpa ordningen på alternativ" beroende på vad du vill slumpa (se figur 1 för exempel).

Figur 1

I DigiExam-klienten

Här är exempel på hur slumpade frågor och frågealternativ ser ut i DigiExam-klienten för Mac, funktionen fungerar likadant i DigiExam-klienterna till Windows, Chromebook och iPads.

Slumpa fråga
Fråga 1 visas för elev/student 1 som första frågan i prov/-tentatillfället men student 2 ser fråga 1 som andra frågan i sitt prov/tenta (se figur 2 för exempel).

Figur 2

Slumpa frågealternativ
Alternativen slumpas till olika placeringar, så elev/student 1 har fått alternativ 1,2,3 i rad medan elev/student 2 har fått alternativen sorterade som 2,3,1 istället (se figur 3 för exempel).