Studentkodskonflikt

När ett prov/tenta startas så kontrollerar DigiExam om studentkoden som skrivits in i DigiExam-klienten stämmer överens med e-postadressen på ditt DigiExam-konto. Om ett konto inte är skapat i förväg kommer en kontroll göras att studentkoden och e-postadressen inte är upptagna.

Om kontrollen misslyckas betyder det att den studentkod du angett tillhör en annan e-postadress än den som skrivits in i DigiExam-klienten eller att studentkoden/e-postadressen är upptagen och du kommer då att få följande meddelande:

Windows:

Bild 1

Mac:

Bild 2

Lösning

För att lösa en studentkodskonflikt behöver du ändra till/fylla i rätt användaruppgifter i DigiExam-klienten innan du startar provet/tentan.

Här kan du kontrollera vilken e-postadress och studentkod du ska använda dig av:

• Fråga prov/tentaansvarig (lärare, prov/tentavakt eller liknande)
  • Om du fått ett konto skapat av din skola har ett e-postmeddelande skickats till dig med dina kontouppgifter