Introduktion till rollen administratör

Administratörsrollen i DigiExam används främst som en understödjande roll till lärare på er skola/organisation.

Administratören har samma gränssnitt och funktioner som en lärare, men är inte begränsad till ett lärarkonto utan kan se allt som händer i DigiExam inom er skola/organisation. Administratören kan aktivera, avsluta, dela rättning och publicera prov precis som lärare, men förutom sina egna prov kan administratören göra detta på alla lärares prov inom skolan/organisationen.

Därigenom kan administratören hjälpa användare direkt från sitt eget konto och behöver inte fysiskt vara hos en användare för att hjälpa till.

Avanonymisering

En administratör kan avanonymisera prov/tentor åt lärare. Det görs genom att söka fram det anonyma provet genom namn, prov-ID eller grupp.

Klicka sedan på provet för att komma till rättningsvyn där knappen "Ta bort anonymiseringen..." finns

Klicka på knappen "Ta bort anonymiseringen..." för att få upp en kontrollruta där du kan välja att ta bort anonymiseringen eller avbryta (se figur 3).

När provet är avanonymiserat kommer "Namn" och "Studentkod" synas istället för de maskerade uppgifterna. Det går även att anonymisera provet igen genom att klicka på knappen "Anonymisera provet...".

Ladda ned kalkylblad med betyg

I det avanonymiserade provet visas eleverna i namnordning och inte i den anonyma ordningen, administratören kan ta fram en lista över elevernas anonyma nummer i rättningen genom att klicka på "Ladda ner kalkylblad med betyg" i anonymt läge.

Information om elevens anonyma nummer i rättningen framgår då i namnkolumnen i kalkylbladet.