Introduktion till rollen kontohanterare

En kontohanterare administrerar skolan/organisationens konton genom att bjuda in/ta bord konton och kan även ändra profil- och omslagsbild för skolan/organisationen.

Bjud in nya användare

Rollerna Lärare, Kontohanterare och Administratör finns från början.
För att bjuda in en ny användare, gå till fliken "Roller och användare" och klicka sedan på knappen "Bjud in användare" (se figur 1).

Figur 1

Välj vilken roll du vill bjuda in användaren som i rullistan under rubriken "Roll" (se figur 2):

Figur 2

Fyll sedan i e-postadress till den personen du vill bjuda in under rubriken "E-postadresser" och klicka sedan på knappen "Bjud in" (se figur 3) så kommer en inbjudan skickas till e-postadressen.

Figur 3

Personen som fått inbjudan kan nu klicka på knappen "Godkänn inbjudan" i e-postmeddelandet för att börja skapa ett DigiExam-konto.

Ta bort användare

För att ta bort en användare, klicka på siffran under rubriken "Antal användare" för den rollen användaren innehar, exempelvis administratör (se figur 4).

Figur 4

Klicka sedan på "Ta bort" efter den användaren som ska tas bort (se figur 5)

Figur 5

Det dyker nu upp en kontrollruta där du behöver bekräfta återkallandet av rollen för användaren, klicka på "Ja" för att återkalla rollen eller "Nej" för att avbryta (se figur 6).

OBS: Tänk på att ta återkalla lärarrollen för lärare som byter skola eller slutar på eran skola. Det är mycket viktigt att lärare inte registrerar prov på felaktig skola.

Figur 6

Rollöversikt

För att se alla användare som innehar en specifik roll, klicka på siffran under rubriken "Antal användare" för den rollen du vill inspektera, exempelvis administratör (se figur 7).

Figur 7

Ändra omslags-/profilbild

För att ändra din skolas/organisations omslags- eller profilbild, gå in på fliken "Redigera information":

• Profilbild: Klicka på knappen "Ändra" för att komma till filhanteraren i ditt operativsystem där du kan välja bild (se figur 8).
  • Omslagsbild: Klicka på knappen "Byt omslag" för att komma till filhanteraren i ditt operativsystem där du kan välja bild (se figur 8).