Skapa en bedömningsmatris

Här är en videointroduktion till DigiExams bedömningsmatriser. Där får du veta hur en bedömningsmatris skapas, används i ett prov och hur man rättar med bedömningsmatriser i DigiExam (under videon finns även en guide med text och bilder för hur en bedömningsmatris skapas):

Gå till Öppna prov, tryck sedan på "Bedömningsmatriser" i ditt bibliotek (se Figur 1). Tryck sedan på "Skapa nytt" längst ner till vänster i ditt bibliotek.

Figur 1

Du hamnar då i redigeringsvyn för bedömningsmatriser (se figur 2).

Figur 2

Börja med att fylla i en titel (obligatoriskt). Du kan även fylla i en beskrivning av matrisen (valfritt) om du vill (se figur 3).

Figur 3

Lägg nu till de bedömningsnivåer som ska användas i matrisen genom att trycka på "Lägg till nivå" (se figur 4). Du kan lägga till så många nivåer du vill.

Figur 4

Lägg till de förmågor som ska bedömas i matrisen genom att trycka på "Lägg till förmåga". Fyll i ett namn på förmågan och fyll sedan i kriterierna för att nå upp till bedömningsnivåerna under respektive nivå (se figur 5). Du kan lägga till så många förmågor du vill.

Figur 5

När du lagt till de förmågor som ska bedömas i matrisen så trycker du på "Spara"

Figur 6

Då dyker matrisen upp i ditt bibliotek och är redo att användas (se figur 7).