Installationsguide - Mac

Ladda ner DigiExam-klienten genom att klicka här

Installationsvideo:

Gå till den mapp där installationsfilen “DigiExam.dmg” laddades ner och öppna filen.

• För att installera DigiExam, dra DigiExam-ikonen till program-mappen och släpp den där (se figur 1)

Figur 1

• Mata ut DigiExams iso-fil genom att hålla ner ”ctrl”-knappen på tangentbordet och samtidigt klicka på filen "DigiExam Installer", välj ”Mata ut DigiExam Installer” (se figur 2)

Figur 2

• Öppna DigiExam-klienten genom att klicka på DigiExam-ikonen i ”Program”-mappen. Första gången du öppnar programmet kan följande meddelande visas (se figur 3)

Figur 3

• Om du får detta eller ett liknande meddelande så följ instruktionerna nedan för att få DigiExam att fungera korrekt på din mac. Om du inte fick detta meddelande så är det bara att börja använda DigiExam.

• Klicka på ”Systeminställningar”

• Klicka på ”Säkerhet och Integritet”

• Klicka på låset för att göra det möjligt att ändra inställningar

• Skriv in användarnamn och lösenord

• Ändra ”Tillåt program hämtade från” till ”Var som helst” och klicka på ”Tillåt från var som helst” i dialogrutan som dyker upp

• Nu ska du kunna öppna DigiExam genom att klicka på DigiExam-ikonen. Välj ”Öppna” om rutan nedan visas