Hur laddar jag ned rättning/bedömning/resultat som PDF?

Google Chrome

1. Gå till det "Orättade", "Rättade" eller "Publicerade" provet / tentamen som du vill ladda ner som PDF
  2. Klicka på "Skriv ut ..."
  3. Välj utskriftsinställningar och vad du vill skriva ut
  4. Klicka på "Förhandsgranska utskrift"
  5. Kontrollera att allt du vill skriva ut är, om inte, gå tillbaka för att ändra inställningar etc. igen
  6. Om allt ser bra ut, klicka på "Skriv ut" i det övre högra hörnet
  7. Det här öppnar dina webbläsares utskriftsinställningar där du kan välja att spara som PDF istället för att skicka filen till en faktisk skrivare
  8. Klicka på "Change" efter rubriken "Destination", välj "Save as PDF" (se figur 1 & 2)
    Figur 1

Figur 2
  9. Klicka sedan på "Save" för att spara PDF-filen på din dator

Mozilla Firefox

1. Gå till det "Orättade", "Rättade" eller "Publicerade" provet / tentamen som du vill ladda ner som PDF
  2. Klicka på "Skriv ut ..."
  3. Välj utskriftsinställningar och vad du vill skriva ut
  4. Klicka på "Förhandsgranska utskrift"
  5. Kontrollera att allt du vill skriva ut är, om inte, gå tillbaka för att ändra inställningar etc. igen
  6. Om allt ser bra ut, klicka på "Skriv ut" i det övre högra hörnet
  7. Det här öppnar dina webbläsares utskriftsinställningar där du kan välja att spara som PDF istället för att skicka filen till en faktisk skrivare
  8. Klicka på "PDF" längst ned i vänstra hörnet och välj "Spara som PDF"

Figur 3

9. Välj var på din dator du vill spara filen och klicka sedan på "Spara"

Safari

1. Gå till det "Orättade", "Rättade" eller "Publicerade" provet / tentamen som du vill ladda ner som PDF
  2. Klicka på "Skriv ut ..."
  3. Välj utskriftsinställningar och vad du vill skriva ut
  4. Klicka på "Förhandsgranska utskrift"
  5. Kontrollera att allt du vill skriva ut är, om inte, gå tillbaka för att ändra inställningar etc. igen
  6. Om allt ser bra ut, klicka på "Skriv ut" i det övre högra hörnet
  7. Det här öppnar dina webbläsares utskriftsinställningar där du kan välja att spara som PDF istället för att skicka filen till en faktisk skrivare
  8. Klicka på "PDF" längst ned i vänstra hörnet och välj "Spara som PDF"

Figur 4

9. Välj var på din dator du vill spara filen och klicka sedan på "Spara"

Microsoft Edge

1. Gå till det "Orättade", "Rättade" eller "Publicerade" provet / tentamen som du vill ladda ner som PDF
  2. Klicka på "Skriv ut ..."
  3. Välj utskriftsinställningar och vad du vill skriva ut
  4. Klicka på "Förhandsgranska utskrift"
  5. Kontrollera att allt du vill skriva ut är, om inte, gå tillbaka för att ändra inställningar etc. igen
  6. Om allt ser bra ut, klicka på "Skriv ut" i det övre högra hörnet
  7. Det här öppnar dina webbläsares utskriftsinställningar där du kan välja att spara som PDF istället för att skicka filen till en faktisk skrivare
  8. Välj "Microsoft Print to PDF" som skrivare och klicka på "Print" / "Skriv ut" (se figur 5)

Figur 5
  9. Välj var på din dator du vill spara filen och klicka sedan på "Spara"