Några av mina elever lämnade in sina svar via USB-minnet

Offlinesvarsfil

Om det inte finns någon internetanslutning vid inlämningen av provet/tentan så kommer DigiExam-klienten säga ifrån och be om att ett USB-minne stoppas in i datorn. När detta görs kommer svaren automatiskt att sparas ner på USB-minnet som en offlinesvarsfil.

Offlinesvarsfilen döps till "Prov ID-studentkod" med filändelsen ".dxr". Namnet på provets offlinefil skulle exempelvis kunna se ut på följande sätt:

"69497003-digiexamtest1.dxr"

Ladda upp offlinesvarsfil

Offlinesvarsfilen ska inte öppnas, istället laddas den upp i DigiExam på det provtillfälle den hör till.

Gå till provet/tentan och klicka sedan på det lilla kugghjulet längst till höger på det provet/tentan där du vill ladda upp offlinefilen. Välj "Ladda upp offlinefil" (se figur 3 för exempel) i menyn för att komma till uppladdningsrutan.