Använd en bedömningsmatris i provet

Förutsättning: En bedömningsmatris behöver ha skapats inna den kan kopplas till ett prov. Du hittar en guide till att skapa en bedömningsmatris här

Skapa ett prov med Formativ bedömning

Klicka på "Prov" och välj redigera för att lägga till en bedömningsmatris i provet

Figure 2.1

Välj "Formativ bedömning" som bedömningstyp. Du kan bara koppla en bedömningsmatris till det prov du redigerar.

Figure 2.2

Klicka på fliken Bedömningsmatriser och välj bedömningsmatris

Figure 2.3

Dra och släpp bedömningsmatrisen i rutan där det står "Släpp en bedömningsmatris här för att använda den i provet"

Figure 2.4

Du kan nu aktivera olika kunskapskrav och förmågor för olika frågor genom att bocka i rutan i varje fråga.