Hur tillåter jag mina elever att använda stavningskontroll

Följande versioner av DigiExam stödjer stavningskontroll vid fritextfrågor:

• Windows: 1.6.0 och uppåt
  • Mac: 7.5.0 och uppåt
  • Chromebook: 1.7.0 och uppåt
  • iPad: 1.6.0 och uppåt

För att tillåta stavningskontroll för samtliga elever anges Alla elever i rullmenyn "Tillåt stavningskontroll för"

Figur 1

Tillåt stavningskontroll för en enskild elev genom att gå till "Elever" i vänstermenyn.

Hitta eleven, klicka i “Tillåt stavningskontroll för den här eleven” under Tillgänglighetsinställningar och spara.

I en provsituation där du inte vill tillåta stavningskontroll för någon elev, anges "Inga elever"