Beskrivning av roller i DigiExam

Lärare

I rollen som lärare kan du:

• Skapa, aktivera och rätta/bedöma prov
  • Publicera resultat och feedback till elevers konto.
  • Se vilka elever som startat och lämnat in prov.
  • Låsa upp prov för elever.

Administratör

I rollen som administratör kan du:

• Se samtliga prov, klasser och kurser som lärarna skapar.
  • Se samtliga prov, klasser och kurser som elever har genomfört eller tillhör.
  • Avanonymisera prov.
  • Vara den som kontaktar DigiExam i frågor rörande prov och användande.

*Administratörens utökade befogenheter ger en möjlighet att hjälpa lärare i DigiExam. t.ex. med att dela prov och rättning, aktivera och avsluta prov m.m.

Kontohanterare

I rollen som kontohanterare kan du:

• Administrera användarkonton på skolan genom att bjuda in nya lärare, administratörer och kontohanterare.
  • Ta bort behörighet för personal som slutar.

Student

I rollen som student kan du:

• Genomföra prov som aktiverats.
  • Se resultat och återkoppling av genomförda prov.