Publicera resultat

Efter att ett prov rättats är det möjligt att publicera hela eller delar av provet för eleverna. Du väljer själv vilka delar av provet som ska publiceras till elevernas konto i DigiExam.

Genom att klicka på "Publicera..." under Dela resultaten kommer du till vyn för publicering.

För att publicera resultat och återkoppling av ett prov väljer du de delar som ska vara synliga för eleverna. Bocka ur de rutor som du inte vill att elverna ska ha åtkomst till.

Du kan meddela eleverna att ett publicerat resultat finns genom att bocka i rutan "Meddela studenter via e-post att resultat har publicerats".

Efter att ha klickat på Publicera resultaten har eleverna nu möjlighet att se de delar provet du publicerat. De loggar in på sitt studentkonto på www.digiexam.com för att komma åt provet.

Ett publicerat prov med kommentarer och feedback kan ur elevens perspektiv se ut som exemplet

För att avpublicera resultatet eller ändra de delar av provet som är publicerade går du in på det provet i fliken Publicerade och väljer ”Avpublicera...” alternativt "Visa vilka delar som eleverna kan se"

Avpublicera innebär att det eleven inte längre har tillgång till provet på sitt konto i DigiExam.

Ändringar i "Visa vilka delar som eleverna kan se" förändrar de delar eleverna kan se.

Klicka på Spara ändringarna för att uppdatera publiceringen.