Schemalägg prov

Ett prov kan schemaläggas på två olika sätt i DigiExam, med prov-ID eller Välj grupp

• prov-ID innebär att en unik kod för provet skapas och att eleven anger koden i sin DigiExam-app för att kunna starta provet
  • Välj grupp innebär att läraren skapar en grupp/klass och kopplar ett prov till den gruppen. Provet dyker automatiskt upp i elevens DigiExam-app

Klicka på Schemalägg

1. Schemalägg ett prov med prov-ID

Om du valt Schemalägg med prov-ID anger du när provet ska bli aktiverat och klickar på Schemalägg prov

Provet aktiveras vid den tidpunkt du bestämt. Eleven anger prov-ID i sin DigiExam-app för att kunna starta provet.

Offlineprovfilen

I samband med att du aktiverar ett prov kan du också ladda ned offlineprovfilen. Offlineprovfilen ska kopieras till ett USB-minne och innebär att du kan aktivera provet på en elevs dator  och avsluta/lämna in elever som av någon anledning inte kan lämna in provet online.

Länk till hjälpartikel om offlineprovfiler här

2.. Schemalägg ett prov med Välj grupp

Om du valt Schemalägg med Välj grupp anger du när provet ska bli aktiverat och för vilken grupp/klass. Klicka på Schemalägg prov för att aktivera provet.

Provet aktiveras vid den tidpunkt du bestämt. Om du valt Välj grupp dyker provet upp automatiskt i elevens DigiExam-app under förutsättning att eleven angett de uppgifter (studentkod) du använt när du skapade klassen.

Offlineprovfilen

I samband med att du aktiverar ett prov kan du också ladda ned offlineprovfilen. Offlineprovfilen ska kopieras till ett USB-minne och innebär att du kan aktivera provet på en elevs dator och avsluta/lämna in elever som av någon anledning inte kan lämna in provet online.

Länk till hjälpartikel om offlineprovfiler här

Schemalagda prov

För att hitta provet går du till fliken Schemalagda prov

alternativt klickar på Grupper och går till kursen

För att en elev som ingår i en klass ska kunna hitta och starta ett prov aktiverat med Välj grupp behöver följande uppgifter anges i DigiExam-appen: Studentkod, E-postadress, Förnamn och Efternamn.

Inget prov-ID behövs för att starta provet utan DigiExam-appen laddar provet automatiskt under förutsättning att eleven angett de uppgifter läraren skapat klassen med. Om en elev angett en felaktig studentkod laddas inte provet. Be eleven att uppdatera de angivna uppgifterna till en korrekt studentkod.

Länk till mer information om studentkod här

Klicka här för att gå vidare till Pågående prov