Avsluta prov

Avsluta provtillfälle

När alla elever lämnat in sina prov eller provtiden är ute behöver läraren manuellt avsluta provtillfället. Detta görs genom att trycka på knappen ”Avsluta prov”

När du tryckt på ”Avsluta prov” så dyker en säkerhetsruta upp. Den är till för att du inte av misstag ska avsluta provtillfället. Skriv sedan in ”jag förstår” (kan skrivas med stora eller små bokstäver) och klicka på knappen ”Ja, avsluta provet” för att provtillfället ska avslutas.

När ett prov har avslutats hamnar det i fliken Orättade, genom att klicka på provet eller klicka på "Rätta" kommer du till i rättningsvyn.