Ny version av DigiExam till macOs & Windows - 31 okt/1 nov 2017

Allmän information

Den nya versionen av DigiExam-klienten för macOS och Windows har ett helt nytt gränssnitt. Det nya gränssnittet är nu likadant för alla plattformar där DigiExam finns tillgängligt:

• Chrome OS
  • iOS (endast iPads)
  • macOS
  • Windows

I den nya versionen visas frågorna en i taget där varje fråga kan väljas från en frågemeny. Det här ger en avsevärd prestandaförbättring eftersom endast en fråga i taget presenteras istället för att hela provet laddas in och presenteras i samma vy.

Nedan kan du se några bilder på den nya versionen av klienten samt en mindre sammanfattning över vad som är nytt.

Bilder på den nya klienten

Nya laddningsrutan:

Figur 1

Nya vyn för att hitta/starta prov/tenta:

Figur 2

1. Hitta prov/tenta startad för en specifik grupp/klass
  2. Hitta prov/tenta med Prov ID
  3. Starta prov/tenta med USB (offlinestart)
  4. Hitta DigiExams Demoprov
  5. Välj prov/tenta, om det finns flera tillgängliga samtidigt väljer eleven/studenten bland dessa här
  6. Prov-/tentainformation och knapp för att starta provet/tentan

Prov-/tentainformation:

Figur 3

Fritextfråga med exempelsvar som visar vilka olika möjligheter/funktioner som kan användas:

Figur 4

Envalsfråga:

Figur 5

Funktion för att markera fråga som kan användas om en elev/student exempelvis inte är klar med frågan och vill återkomma till frågan senare under provet/tentan:

Figur 6

Flervalsfråga:

7_multiple_choice_swe.pngFigur 7

--------------------------------------------------

DigiExam Windows (Släpptes 2017-11-01)

Nytt

• Nytt gränssnitt som är sammanhängande över alla plattformar som stöds
  • Ny design på ritverktyget
  • Ny navigering mellan frågor (en fråga i taget)

Fixar/Uppdateringar

• Prestandaförbättringar
  • Buggfixar

--------------------------------------------------

DigiExam macOS (Släpptes 2017-10-31)

Nytt

• Nytt gränssnitt som är sammanhängande över alla plattformar som stöds
  • Ny design på ritverktyget
  • Ny navigering mellan frågor (en fråga i taget)

Fixar/Uppdateringar

• Prestandaförbättringar
  • Buggfixar

Besök oss online

Facebook | Twitter | LinkedIn | Hemsida