Planera ett DigiExam-prov/tenta i Canvas

Förkrav

• Ett Canvas-konto
  • En publicerad kurs
  • DigiExam-appen installerad i Canvas

1. Logga in i Canvas och gå till översiktsvyn, välj den kurs som du vill planera ett prov för (se figur 1).

Figur 1

2. Kontrollera att kursen är publicerad, annars kommer eleverna inte kunna anmäla sig till provet (se figur 2).

Figur 2

3. Klicka på "Uppgifter" i vänstermenyn (se figur 3).

Figur 3

4. För att planera ett nytt prov/tenta behöver du först skapa en uppgift, klicka på "+Uppgift" (se figur 4).

Figur 4

5. Ge uppgiften ett namn (se figur 5).

Figur 5

6. Scrolla ned till du hittar rubriken "Inlämningstyp", ungefär halvvägs ned på sidan. Ändra inlämningstyp till "Externt verktyg" (se figur 6).

Figur 6

7. Klicka på "Hitta"-knappen (se figur 7).

Figur 7

8. Välj "DigiExam" och klicka sedan på knappen "Välj" (se figur 8).

Figur 8

9. Nu har du två val:

1. Klicka på knappen "Skapa prov" för att öppna DigiExam där du kan skapa ett prov/tenta om du inte har något färdigt som du vill använda (se figur 9).
  2. Om du redan har skapat provet/tentan som du vill använda så kan du välja den genom att klicka på den gröna knappen "Välj" (se figur 9).

Figur 9

10. När du har valt provet/tentan så kommer ett meddelande dyka upp som ger dig lite användbar information angående prov/tentamenstillfället:

• OBS! Notera provet/tentans maxpoäng, du måste lägga till den manuellt på uppgiften i Canvas för att elevernas/studenternas poäng ska kunna skickas till/synkroniseras med betygen i Canvas när du har rättat färdigt (se figur 10).
  • OBS! Notera tipset som dykt upp. Det rekommenderas att inte sätta en start- eller sluttid i Canvas. Om du gör det kommer inte eleverna/studenterna att kunna anmäla sig till provet/tentan före starttiden och inte heller kunna se sina resultat/betyg efter sluttiden (se figur 10).

När du har noterat detta, klicka på den gröna knappen "Bekräfta" (se figur 10).

Figur 10

11. Kontrollera att URL-fältet är ifyllt och klicka sedan på knappen "Välj" (se figur 11).

Figur 11

12. Scrolla upp tills du hittar fältet "Poäng" och skriv där in maxpoängen från ditt prov/tenta som matchar maxpoängen på provet/tentan i DigiExam (se figur 12).

Figur 12

13.Scrolla ned tills du hittar rubriken "Tilldela". Om du inte väljer en specifik grupp studenter som provet/tentan ska planeras till så kommer den automatiskt bli tillgänglig att anmäla sig till för alla elever/studenter som finns med i kursen (se figur 13). Klicka sedan på knappen "Spara" (se figur 13).

Figur 13

Nästa artikel: Starta ett prov/tentamen i Canvas