Skriv ett prov med Canvas

1. Välj den kursen som du ska skriva provet i från översikten i Canvas (se figur 1)

Figur 1

2. Klicka på "Uppgifter" i vänstermenyn (se figur 2).

Figur 2

3. Välj provet du vill anmäla dig till (se figur 3)

Figure 3

4. Klicka på den gröna knappen "Registrera mig" (se figur 4).

Figur 4

5. Du kommer nu få information om att du har blivit registrerad till provet och vilka uppgifter du ska använda dig av (se figur 5) för att kunna starta provet i DigiExam-klienten som är den programvara där provet skrivs (länk till installationsmanualer).

OBS! Du kan inte öppna provet i DigiExam-klienten fören din lärare har startat det. Vänta tills din lärare säger att provet är startat innan du försöker öppna det.

Figur 5

6. Öppna DigiExam-klienten, fyll i uppgifterna som du fick när du anmälde dig till provet och klicka sedan på "OK"-knappen (se figur 6). Om du inte har DigiExam-klienten installerad så hittar du installationsmanualer här.

Figur 6

OBS! Efter att du klickat på "OK"-knappen kommer provet synas automatiskt om det är aktivt, om provet inte syns i DigiExam-klienten så är det inte aktivt ännu eller så har du fyllt i fel uppgifter och ser istället rutan i figur 7.

Figur 7

7. När din lärare har startat provet så hittar du provet i DigiExam-klienten genom att fylla i samma uppgifter som du fick när du anmälde dig till provet. Klicka på knappen "Update exam list" så ska provets titel dyka upp i DigiExam-klienten om provet är aktivt (se figur 8). För att öppna provet och börja svara på frågorna så väljer du provet genom att klicka på det, klicka sedan på knappen "Start exam" för att starta provet (se figur 8).

Figur 8

8. Börja svara på frågorna genom att klicka på knappen "Go to first question" eller klicka på den fråga i vänstermenyn du vill svara på (se figur 9).

Figur 9

När du besvarat alla frågor och vill lämna in så klickar du på knappen "Hand in exam and exit" längst upp i högra hörnet för att lämna in dina svar (se figur 10).

Skriv_ett_prov_10.pngFigur 10

9. Du kommer nu få klicka på knappen "Hand in exam" i två popup-rutor för att svaren ska lämnas in (se figur 11, 12)

Figur 11

Figur 12

10. När du lämnat in får du en notifiering om att svaren är inlämnade, klicka på knappen "Exit application" för att stänga DigiExam-klienten (se figur 13).

Figur 13